Mada kaže da nije odustao od modelinga, Tarik se posvetio zdravom načinu života i prioritet dao redovnim treninzima. Zbog toga je danas uspješan fitness trener koji pomaže muškarcima da ostanu u formi.

U razgovoru za Klix.ba Kaljanac je iz muškog ugla otkrio šta to muškarci pričaju na kafama, ko više trača, muškarci ili žene te zašto ne jede gluten.

“Nisam odustao od modelinga, samo sam u prvi plan stavio treniranje ljudi i fitness. Od malih nogu sam u sportu i bavim se zdravim načinom života, pa se nekako nametnulo da je upravo to moj prioritet”, kaže nam Tarik.

Kroz priču, Kaljanac nas uvodi u svoj dan, ističući da se budi veoma rano…

“Doručkujem čim se probudim, nakon čega odlazim na posao i treniram klijente. U međuvremenu, gledam da jedem kad stignem, negdje između treninga s klijentima, trudim se da treniram dva sata. Uglavnom, u najboljim uslovima uspijem trenirati četiri dana sedmično”, iskren je Kaljanac.

Iz zdravstvenih razloga, Tarik je, kaže nam, prije mnogo godina prestao jesti gluten.

“Prije sam bio dosta striktniji, sve sam vagao, gledao u gram, sada samo gledam da je zdravo, visoko proteinski i bez glutena. Kada sam napunio dvadeset godina diagnosticirana mi je celijakija i od tada ne jedem gluten”, priznaje bh. model i fitness trener.

Muškarcima koji su tek na startu da svoj život mijenjaju iz temelja, savjetuje da što više vremena provedu kako bi upoznali sebe te da se moraju potpuno posvetiti onome što rade.

“Moraju imati čvrst motiv i odluku da bi nešto postigli i sve što rade, da to bude 100 posto, jer nema ništa od posla urađenog na pola. Imamo samo jedno tijelo i jedan život i u šta drugo da uložimo, nego prvo u sebe? Ako sebi ne pomognemo, kako ćemo drugima pomoći? I najvažnije je da vode računa o svom životu i da se ne upoređuju s drugima”, kategoričan je naš sagovornik.

Nikad nije kasno, smatra, da ostvarimo svoje snove. On je, u tome uspio.

“Treba imati balans u životu. Raditi jako, ali ne dopustiti da posao preuzme tvoj život, jer ćemo u suprotnom izgubiti sebe. Voli, ali voli zbog pravih razloga. Ostavi sve što ti kvari sreću, teško je, ali vrijedi. Sve se dešava s razlogom, diši i imaj vjeru. To je sve moj moto u životu”, kaže nam Kaljanac.

Uspješan muškarac prema njegovom mišljenju je onaj koji poštuje druge, poštuje tuđe vrijeme i dobro organizira svoje vrijeme.

“Pravi muškarac ima manire, uvijek pravi konekcije sa drugim ljudima, ne upliće se u svakodnevne drame, uvijek lijepo izgleda i vodi računa o sebi, dobrog je srca i otvorenog uma. Dok s druge strane, seksepilnu ženu čini njen um, stav, ljubav prema sebi, način na koji se drži, njena samostalnost, ljubav prema porodici, kao i to da zna kuhati”, govori kroz osmijeh Kaljanac.

Na koncu, iz muškog ugla, otkriva nam o čemu pričaju muškarci na kafama te ko više trača, muškarci ili žene?

“Bez dileme, ima muškaraca mnogo gorih tračara od žena, ali definitivno žene više tračaju. Muškarci pričaju o sportu najviše, o ženama ili ženi, porodici, planovima u poslu i o uspjehu. Rijetko se nađe i koji trač, ali sve je to u ljudskoj prirodi”, kaže Kaljanac.

(klix)