Posljednja dva dana našeg boravka u Mađarskoj obilježili su bilasci gradova Pečuh i Budimpešta te svečana večera koja je upriličena u petak navečer.

U četvrtak su naši košarkaši posjetili jedan od glavnih historijskih gradova Mađarske, Pecs (Pečuj). U sklopu obilaska samog grada i posjeti njegovim znamenitostima, imali su priliku uživati i u posjeti raznolikom zoološkom vrtu.

U petak, u jutarnjim satima, krenuli su put Budimpešte, glavnog grada Mađarske i jednog od najljepših europskih gradova. Dan su proveli obilazeći sam grad, naučili nešto novo o njemu te imali priliku provozati se turističkim autobusom sa vodičem kroz grad. Zaista prelijep događaj koji će zasigurno ostati našim košarkašima u sjećanju.

Navečer je uslijedila svečana večera u restoranu Fritz, zajedno sa našim prijateljima iz Szekszarda, gdje su održani govori te uručeni pokloni u znak zahvalnosti.

I treću godina u nizu, pokazujemo da naše partnerstvo i saradnja dva kluba FKSE Szekszárd i KK Vodopad Jajce je puno više od samih utakmica.

Sve to zahvaljujući divnim ljudima Gabriella Nagy, Árpád Murvai kao i svim ostalim vrijedim i čestitim ljudima iz kluba. Veliku zahvalnost dugujemo u gospodinu Fritz Birtok bez kojeg sasvim sigurno naša posjeta Szekszardu ne bi bila ovako lijepo organizovana i upriličena.

Csaba Kerekes i Glöckler Nóra hvala za prelijepi dan u Budimpešti.

Kolektiv košarkaškog kluba “Vodopad” Jajce se ovim putem zahvaljuje svima koji su omogućili da još jedna turneja po Mađarskoj ostane posebna, nezaboravna i prepuna lijepih događaja, te se iskreno nadamo da će se ovaj jedan lijep i tradicionalni odnos nastaviti u budućnosti.

Uz riječi zahvale za 6 prelijepo provedenih dana u Szekszardu, pozdravljamo sve naše prijatelje uz želju da se što prije vidimo u Jajcu.

 

 

(kk vodopad)