Jasmina Hrnjić (41) iz Donjeg Vakufa, domaćica, već 12 godina bavi se ručnim radovima. Iako je prvobitno pravila pletene i heklane proizvode, a potom i nakit, danas se Jasmina posvetila isključivo pravljenju nakita. U međuvremenu, svoj talenat je iskoristila i osmislila biznis plan koji je uspješno realizovala. Ona je neko ko kaže da je do sada ostvarila što je zacrtala. Ako ste dovoljno hrabri da započnete, dovoljno ste hrabi i da uspijete.

-„Prestala sam heklati i plesti jer su cijene preniske, a uzimaju puno vremena, ali sam nastavila praviti nakit. Izrada nakita je hobi koji volim i pretvorila sam ga u svoj posao“ – rekla je Jasmina koja je prije 4 godine otvorila obrt pod nazivom Suvenirnica Yasmin u Donjem Vakufu.

Dok Jasmina pravi nakit, njen suprug Danijel (43), RVI, izrađuje suvenire i rukotvorine od drveta kao što su sehare, sahat kule, levhe i ukrase od drveta. Nerijetko se u posao uključe kćerka i sin pa pomažu roditeljima kada je puno posla na šta su Jasmina i Danijel naročito ponosni.

-„Ja sam uporna i tvrdoglava, kreativna, optimistična i iskrena osoba. Ako današnji dan nije dobar, uvijek vjerujem da će dan koji slijedi biti bolji. Ja sam neko ko vjeruje u čuda. Uvijek se nadam boljem. Moj motiv su zadovoljne mušterije koje se uvijek vraćaju“ – naglasila je Jasmina čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Suvenirnica Yasmin  i na Instagram profilu @suvenirnica.yasmin

-„Do sada, sve što sam zacrtala to sam i postigla. Težimo proširenju posla odnosno da imamo još veću radnju na još atraktivnijoj lokaciji. Također, želimo ostvariti saradnju sa suvenirnicama u drugim gradovima i plasirati svoje proizvode. Možemo se pohvaliti da naših proizvoda ima po cijelom svijetu. Mušterije se uvijek vraćaju ponovo što nam daje motiv za dalje“ – otkrila je Jasmina.

 

(zeda. ba)