S ciljem jačanja mreže ljubitelja oldtimer-a i saradnje u saobraćaju, kao i promocije edukativnih putovanja ovog ljeta vas sanski klubovi Oldtimer klub 1912 i AMK70 pozivaju na posebnu vožnju i druženje.

U tri dana, preko 10 gradova, 6 znamenitosti kulturne i prirodne baštine BiH, gotovo 600 kilometara

Startaju u Sanskom Mostu, a detaljnije informacije izgledaju ovako:

1. dan, petak, 02.08.2019.

Okupljanje u Sanskom Mostu, ispred zgrade općine Sanski Most 10:00 h – vozi se duž rijeke Sane pravac Prijedor, gdje je planirana kratka pauza na adresi Caffe Intermezzo Prijedor, a onda nastavljamo prema Nacionalnom parku Kozara, gdje će odmoriti u prirodi. Nova ruta slijedi ka Banja Luci, Mrkonjić Gradu i cilj prvog dana je dolazak u grad turizma, kulture i sporta – u Jajce i smještaj u auto kampu “Plivsko jezero”.

2. dan, subota, 03.08.2019. 

Drugi dan počinju obilazkom čuvenog “Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a”, kao i jedinstvenog Vodopada Jajce, a nakon toga krećemo pravac sjeverne Hercegovine, tačnije pravac Jablanica i prolazimo kroz Donji Vakuf, Bugojno i Prozor. U Jablanici slijedi obilazak Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi”, a ovaj drugi dan završavaju u auto kampu “Miris ljeta” na obali Jablaničkog jezera.

3. dan, nedjelja, 04.08.2019. 

Kreću pravcem Titovog Drvara, a prolaze kroz Prozor, Šuicu, i Livno, gdje se nadaj da će imati sreće pozdraviti i bosanske divlje konje, pa slijedi Bosansko Grahovo te dolazak u Drvar i obilazak “Titove pećine”, a dalje putem Oštrelja planiraju obići i nacionalni spomenik BiH “Titov voz na Oštrelju”, koji se nalazi na području opštine Bosanski Petrovac.

Prvi dan ruta 174 km; Drugi dan 116 km; Treći dan 282 km; Ukupno: 572 km

Napomena:

Učešće nije takmičarskog već rekreativnog karaktera. Kotizacija se ne plaća. Klubovi domaćini obezbjeđuju startne brojeve, prijavu učesnika i piće osvježenja. Svaki učesnik bi trebao sebi obezbijediti osnovnu kamp opremu i hranu. Organizatori će nastojati da obezbijede minimalno jedan roštilj odnosno zajednički ručak.

U kampovima svako sebi organizuje smještaj (bungalov, šator, auto…). Cijenovnici auto kampova će biti poznati početkom ljetne sezone. Kada budemo znali tačan broj učesnika prijaviti ćemo grupne obilaske navedenih muzeja, tako da i taj dio informacija ostaje za juli.

Prijaviti se možete do 30.07.2019. i to putem maila: oldtimerklub1912@gmail.com
Ili telefona: 061 370 448; 060 322 68 25.

 

 

 

(Jajce Online)