Samir Nurkić je nedavno objavio spot za pjesmu “Ederlezi”, koju je obradio na sebi svojstven način, a kojoj je potpuno novo ruho svojim aranžmanom dala Olja Dešić.

Nurkić ističe da je uživao na snimanju prvog samostalnog spota u kojem glavnu ulogu igra Playboy zečica Ena Friedrich (Čobanov). Pored Ene, uspotu se pojavljuju hrvatska talentovana pjevačica Nika Pastuović i njena sestra Lara. Spot je snimio i režirao mladi i kreativni Josip Sunko, a montažu potpisuje talentirani Denis Golenja.

“Htio bih pohvaliti i cijeli kreativni tim koji je svojom vizijom, u spoju s audiom, napravio pravu filmsku priču. Kao producenticu spota posebno bih htio pohvaliti svoju menadžericu Suzanu Erbežnik. ‘Ederlezi’ i bez samog teksta daje slušatelju snažnu poruku, koja je isprepletena raznim emocijama. Ta pjesma pripada svima i vrlo je često izvodim na svojim nastupima, te svaki put postiže istu reakciju kod publike. Ovog puta sam samu pjesmu dignuo na jedan viši nivo, kombinirajući elemente filmske glazbe, tradicionalnih instrumenata i solo harmonike, sa specijalnim efektima na moj način, koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim”, kaže Nurkić koji je poznat i po virlanom hitu “Zvončića na harmonici” kojim je opisao sve narode bivše države.

Samir Nurkić je od malih nogu vezan za muziku i od svoje četvrte godine druži se s harmonikom. Rođen je i živi u Zagrebu, ali ističe da ima bh. korijene.

“Moje porijeklo je iz BiH, tačnije otac mi je iz Brčkog, a majka Mostarka, tako da u meni ima dosta sevdaha i emocije koje se odražavaju na sve što sviram. Mislim da se to vidi na svakom mom nastupu”, kaže na kraju Nurkić čiji album će izdati IDM, svjetska izdavačka kuća s bazom u New Yorku.

 

(klix)