Treća likovna kolonija škole slikanja „Nek Art” koja djeluje ispred JU Centar za kulturu općine Travnik održala se proteklog vikenda u prirodnom ambijentu kod drevnih mlinčića u Jajcu.
Na koloniji je učestvovalo 25 slikara iz Travnika, Viteza, Visokog i Zenice, a tema je bila grad Jajce sa svojim prelijepim historijsko-kulturnim zdanjima.

Tokom dvodnevne kolonije nastalo je 25 likovnih radova s motivima Jajca, a slike će biti prikazane na izložbi za „Travničke večeri” koja će biti uprilična 13. jula na trgu kod robne kuće u Travniku.

-Kolonija ja uspješno odrađena i privukla je dobar broj posjetitelja iz Jajca a i iz okolnih gradova. Izložba tih radova ćemo prikazati i u Jajcu u narednom periodu. Ova naša aktivnost pokazala se kao jako uspješna jer su ponuđeni prijedlozi za ponovnu koloniju krajem ljeta u organizaciji uticajnih ljudi iz Jajca – kazao je Nermin Kozlo, voditelj kolonije i škole „Nek Art“.

Kolonija je održana u saradnji s JU Centar za kulturu općine Travnik i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

 

(Jajce Online)