Prošli mjesec u Banja Luci je održano Državno karate prvenstvo u dječijoj konkurenciji (pioniri) na kojem je nastupilo 880 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine.

Odličan nastup na prvenstvu države imali su takmičari Karate klub „Kumite“ Jajce koji su osvojili tri medalje. Dvije srebrne medalje osvojio je Ismail Hrnjić u kategoriji borbe dječaci do 10 godina i dječaci -30 kg. Isto tako srebrnu medalju je osvojio Rijad Mraković u kategoriji borbe dječaci 11 godina do -35 kg.

Dobri rezultati sa zadnjeg takmičenja omogućili su da ova dva mlada takmičara postanu reprezentativci i predstavljaju naš grad Jajce i našu Bosnu i Hercegovinu na 24. Balkanskom prvenstvu koje će se održati 1. juna u Banja Luci.

-Siguran sam da će to odraditi dostojanstveno onako kako to dolikuje našim Jajčanima kako ih odgajaju njihovi roditelji kako to dolikuje našemu klubu. Šampioni moji vi ste za nas pobjednici samim time što ste se izborili za status reprezentativaca. Nastup naših reprezentativaca je u potpunosti finansijski omogučio nas načelnik Edin Hozan kojemu se ovim putem zahvaljujem – istakao je Ante Katić, trener KK “Kumite” Jajce.

 

 

(Jajce Online)