Velež je dva kola prije kraja prvenstva imao četiri boda više od Olimpika i trebala im je pobjeda protiv Bosne u Visokom kako bi i zvanično osigurali povratak u društvo najboljih.

Veliki broj navijača iz Mostara, ali i cijele BiH, krenuo je put Visokog, gdje su Rođeni imali veliku podršku na Gradskom stadionu, a u takvoj atmosferi izabranici Ibre Rahimića slavili su rezultatom 2:0.

Velež je pobjedom protiv Bosne i zvanično osigurao povratak u Premijer ligu BiH, gdje ih nije bilo od 2016. godine.

U isto vrijeme odigran je i meč na Otoci između Olimpika i Rudara, a Vukovi su slavili rezultatom 3:1. Ovaj susret ujedno je bio i posljednji za golmana Dejana Bandovića koji je odlučio završiti profesionalnu karijeru.

Dejan Bandović završio profesionalnu karijeru (Olimpik - Rudar) (Foto: H. M./Klix.ba)Dejan Bandović završio profesionalnu karijeru (Olimpik – Rudar) (Foto: H. M./Klix.ba)

Nakon 29. odigranih kola, Velež se nalazi na prvom mjestu sa 73 osvojena boda, četiri više od Olimpika koji se nalazi na drugom mjestu.

U Premijer ligi BiH, pored Veleža, naredne sezone igrat će i ekipa Borca koja je kao prvoplasirana završila u Prvoj ligi RS-a. Iz društva najboljih, nakon posljednjeg 33. kola, ispali su FK Krupa i NK GOŠK.

(klix)