Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi Kantona Središnja Bosna, gosp. Bojan Domić boravio je danas u radnom posjetu Jajcu, na poziv predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce i predsjednika OO HDZ Jajce Ive Šimunovića.

U uredu predsjedatelja Općinskog vijeća održan je radni sastanak na kojem su nazočili ravnatelji osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu, te ravnatelji javnih ustanova.

Sastanak je otvorio Šimunović zahvalivši se ministru Domiću na izdvojenom vremenu i dolasku u Jajce te mu poželio uspješan mandat na čelu ovog važnog kantonalnog ministarstva.

Svaki od nazočnih ravnatelja imao je prigodu upoznati ministra Domića s najznačajnijim aktivnostima koje se trenutno provode u njihovim ustanovama, kao i s problemima s kojima se suočavaju u radu.

Ministar Domić se zahvalio domaćinu na pozivu i gostoprimstvu naglasivši da će se i ubuduće rado odazvati svakom pozivu za posjet Jajcu, a posebice ukoliko taj poziv bude motiviran problemima čije je rješavanje u nadležnosti njegovog resora. Ravnateljima škola i javnih ustanova poželio je puno uspjeha u radu te je izrazio spremnost pružiti institucionalnu pomoć za realizaciju značajnih projekata za Jajce.

Poslije sastanka, ministar Domić je posjetio JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, gdje ga je ravnatelj Agencije upoznao s razvojnim planovima ove javne ustanove i s bogatom kulturno-povijesnom baštinom kraljevskog grada Jajca dijelom izloženoj u Zavičajnoj etno zbirci grada Jajca.

 

 

(Volimjajce.com)