Huawei P30 serija pametnih telefona, predstavljena u Parizu 26. marta, bila je otkrovenje na polju fotografisanja pametnim telefonom, kao i najnovije originalno dostignuće P serije.

To je bio prvi slučaj u kome je kamera mobilnog telefona prevazišla ograničenja ljudskog vida, zabilježivši živopisne, raznobojne slike u svim mogućim uslovima osvjetljenja.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, P30 Lite je ponovo pomjerio granice omogućivši prvorazredno iskustvo fotografisanja po povoljnoj cijeni. Umjesto da plaćaju visoke cijene za flegšip uređaj, estetski nastrojeni kupci sada mogu da zabilježe detalje svakodnevnog života u svom punom sjaju – jednostavnim klikom na dugme.

Za razliku od serije P30, koja je prva uvela pojam nadčovječanskog vida u oblast kamere pametnog telefona, Huawei P30 Lite podiže ,,fotografiju ultra-visoke rezolucije“ na novi, do sada neviđeni, nivo. Opremljen je vrhunskom kamerom od 48MP, što zaljubljenicima u fotografiju omogućava da zabilježe slike izuzetne dubine i jasnoće, o kakvima su ranije mogli samo da sanjaju.

 

 

(itsvet.com)