Bivši golman Real Madrida došao je u Porto 2015. godine nastupivši 156 puta od čega je u čak 74 utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom

Iako još uvijek nema zvanične potvrde da će Casillas završiti karijeru, predsjednik Porta je u izjavi za portugalske medije najavio takav scenarijo.

“Imamo problem sa Casillasom. Produžili smo ugovor i nismo tražili drugo rješenje na golu. Sada mislimo da će nam trebati neko“, rekao je Pinto Costa.

Bivši golman Real Madrida došao je u Porto 2015. godine nastupivši 156 puta od čega je u čak 74 utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom. Na golu slavnog “kraljevskog kluba“ stajao je na 725 utakmica. Za reprezentaciju Španije nastupio je 167 puta.

U izuzetno bogatoj karijere sa Španijom je bio svjetski šampion i dva puta evropski. U dresu Reala osvojio je pet naslova šampiona Španije, dva Kupa i četiri Superkupa. Na međunarodnoj sceni Casillas ima tri pehara Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i tri svjetske klupske titule. Vrijedi istači da je i sa Portom osvojio naslov šampiona Portugala, te Superkup.