Bosna i Hercegovina će dobiti još jednu u utrku i to u srednjovjekovnom gradu Jajcu, koja će biti održana 20. jula/srpnja i trčat će se na relaciji Tržni centar “Bingo” do drevnih mlinčića.

Radi se o veoma popularnim distancama koje rekreativni i profesionalni trkači vole i cijene. Trka od deset kilometara će biti malo veći sportski izazov i ujedno odličan razlog za rane proljetne treninge, a trka od pet kilometara će biti prilika i za sve one koji budu željeli početi sezonu utrka s kraćim izazovom.

Osim jajačkog “cenera” i “petice”, bit će organizirana i dječja trka na 1.000 metara.

Prvi polumaraton organizuje se u Univerzalna škola sporta “Rasti zdravo”, Floorball klub “Lavovi”, OK “Time Out” te Atletski klub “Vodopad”. Organizacijski odbor prve jajačke utrke čine, naši vrijedni treneri i voditelji škola sporta i klubova, a oni su: Anto Žunić, Edina Hajder, Dragan Jakešević, Asim Bošnjak i bivši atletski reprezentativac BiH Salih Keljalić.

Glavni cilj ove utrke je promocija sporta i zdravog načina života, ali i prirodnih ljepota Jajca, jer sama staza kuda će učesnici proći proteže se uz smaragdnu Plivu i Malo Plivsko jezero.

Za sve učesnike utrke biće osigurani pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobit će nagrade i pehare.

-Cener je utrka na koju vodiš prijatelje i porodicu, utrka koju trčiš s guštom, sam ili u društvu najdražih, utrka u kojoj te navijači bodre na svakom koraku, utrka koja je odavno puno više od same utrke, poručuju organizatori.

 

 

(Jajce Online)