U pozorišnoj sali Doma kulture Jajce sinoć je upriličena proslava 10. godina postojanja Plesnog kluba “Ldf” iz Jajca.

Iako je klub 2001. godine počeo s radom u Jajcu te godine je počela sa svojom plesnom karijerom i voditeljica podružnice Lara Heganović-Zahirović.

Za 10 godina postojanja klub je učestvovao na više od 30 turnira i donijeli u naš grad preko 140 medalja, a jedan od najvećih uspjeha kluba je i plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Rimu na koje nisu mogli otići jer nisu imali dovoljno podrške vlasti kao i privrednika.

U sinoćnjem programu, prisutni su mogli uživati u preko 30 tačaka što plesnih tako i onih vokalnih. Ovaj značajan jubilej uveličali su i gosti i prijatelji kluba: Plesni klub “Ldf” Livno, Plesni klub “Violeta” iz Šipova te plesni klubovi iz Bugojna i Donjeg Vakufa, mališani Udruge “Vodopad ljubavi”. plesna grupa “Power Girls” iz Centra za obrazovanje i druženje Jajce, Udruženje “Novi most” Jajce.

-Velika zahvala donatorima: Dom Kulture i njegovoj ravnateljici Smiljki Brtan koja nam je ustupila prostorije, FIS 5 Pijavice, restoran “Kastel ‘078”, caffe bar “Pliva”Pite ispod sača kod Hamde, supermarket “Pougarka”, STR “Kivi”, Taxi Lali, Taxi Goran, te informativnom portalu Jajce Online.

Posebna zahvalu upućujem volonterima koji su bili s nama i pomogli oko organizacije našeg jubileja, a oni su: Anel Popaja, Sara Tolić, Alem Belko, Mario Sandro Tunjić, Slavko Davidović, Elvis Dumančić i Almir Melić, istakla je trenerica Lara Heganović-Zahirović.

 

(Jajce Online)