Univerzalna škola sporta “Rasti zdravo” Jajce bila je domaćin 3. kola Lige univerzalnih škola sporta s područje Srednjobosanskog kantona.

Oko dvije stotine mališana iz četiri škole uživali su jučer sa svojim trenerima u raznim nadmetanjima, a  neprekidno su im davale istinsku podršku brojni gledatelji s tribina Gradske dvorane Jajce.

Najuspješnija je bila naša škola Univerzalna škola sporta “Rasti zdravo” koju predvodi trener Anto Žunić s 31 medaljom u 8 kategorija i 4 discipline, druga je “Sparta” iz Kreševa /Kiseljaka s 16, druga “Alfa” iz Busovače s 9, “Olimpija” iz Travnika s 9 medalja.

Takmičenje se odvijalo u tri discipline kao što je motorički poligon, trčanje 60 metara s okretom 30/30 i s preponama 30/30 metara te skok u dalj.

Najuspješnija takmičarka je bila naša Anja Jajalo s 3 zlatne medalje u kategoriji 2007. godište i starije djevojčice.

Briga o najmlađima i njihovom pravilnom odrastanju ne smije se zapostaviti ni na momenat, a sportske škole su više nego kvalitetan prvi korak u tome. Da su škole sporta među djecom sve popularnije, potvrđuje i podatak da, pored Jajca i Kiseljaka, djeluju u još u tri općine SBK-a, Travniku gdje postoje čak dvije škole sporta, zatim Busovači i Kreševu.