Mješovita srednja škola Donji Vakuf bila je domaćin Drugog festivala dramskih minijatura srednjih škola SBK/KSB koji se održava danas u prostorijama Centra za kulturu, informiranje i sport Donji Vakuf.

Pobjednik dramskih minijatura je MSŠ Bugojno s minijaturom “Je t aime”, a osvojili su i nagradu za najbolji tekst s minijaturom “Nestalo mi struje”.

Srednja strukovna škola Jajce osvojila je nagradu najbolji edukativni pristup s minijaturom “Hvatanje zmaja”. Učestvovali su: Ena Šimunović, Filip Jajalo-Ćosić i Lejla Meštrovac, a pripremila ih je profesorica Amela Kavazbašić. Temu i smisao predstave osmislila je Ena Šimunović.

MSŠ Donji Vakuf s minijaturom “Svi smo mi ja” osvojila je nagradu za najbolji glumački ansambl.

Nagradu za najbolju društveno angažovanu temu osvojila je MSŠ Gornji Vakuf s minijaturom “Odlazak mladih”.Nagradu za najbolju scenografiju osvojili s učenici SSŠ Bugojno s minijaturom “generacija”,dok su nagradu za najtopliju ljudsku priču osvojila SSŠ Jajce s minijaturom “Crveni cvijet”.

Na Festivalu su učestvovale MSŠ Bugojno, Srednja strukovna škola Jajce, MSŠ Gornji Vakuf, Srednja stručna škola Bugojno i domaćin MSŠ Donji Vakuf.

Na današnjoj svečanosti, zahvalnice su uručene profesorima iz škola učesnica te članovima žirija kojeg čine, Vernesa Manov, Amer Čolak i Kenan Hrvačić.

 

 

(Jajce Online/agencije)