Načelnica opštine Јezero Snežana Ružičić rekla je Srni da je regulacija korita rijeke Јošavke prioritet u ovoj opštini jer se često voda izliva i nastaju poplave, zbog čega će o tome biti razgovarano sa predstavnicima vlasti Srpske i Srbije na sastanku planiranom početkom maja.

Ružičićeva je istakla da se Јošavka usljed padavina izliva i pri tome ugrožava i stambene objekte i zgradu ambulante.

– Osim tog projekta, prioritetna nam je i izgradnja zgrade opštinske uprave i zgrade vatrogasnog doma – istakla je Ružičićeva.

Ona je navela da je opština do sada dobila od Vlade Srbije 200.000 evra za sportsku salu, čija izgradnja je pri kraju i koja će se zvati “Srbija”.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja u Bijeljini sa zvaničnicima Srpske i Srbije biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko stanovništvo srpsko, o realizaciji dosadašnjih projekata koje je finansirala Vlada Srbije i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

 

(rtrs)