Turistički radnici u SBK nakon uspješne zimske sezone spremaju se za međusezonu učeničkih ekskurzija, koje su u zadnjih četiri ili pet godina, kaže Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, postale svojevrsni trend.

Top destinacije među bh. učenicima, kad je u pitanju ovaj period godine, svakako su Travnik i Jajce, koji su postali nezaobilazni dio učeničkih putovanja.

Tradicija masovnih dolazaka učenika počela je prije četiri ili pet godina, otkako su Jajce i Travnik upali među top bh. destinacije. Učenici iz čitave  BiH posjete ova dva grada, omiljena su destinacija učenika, veiki broj autobusa već je na Plavoj vodi ili u Jajcu u blizini vodopada. Očekujemo dodatno povećanje u odnosu na prošlu godinu, kazao je Matošević.

Ponuda u ova dva bh. grada dosta je, kaže Matošević unaprijeđena, što je dodatno podiglo letvicu očekivanja.

U Jajcu je obnovljen vodopad, unaprijeđene vodičke službe, u Travniku rodna kuća Ive Nadrića, Zavičajni muzej, dosta se infrastrukturalno radilo na povijesno-kulturnoj baštini i to sad daje rezultata, kazao je Matošević.

Učenici su dobri gosti, kaže Matošević, obzirom da popune ljetnu predsezonu i zimsku podsezonu.

Obilaze kulturno-povijesnu baštinu, plate karte, dragi su nam to gosti i na njih računamo i ubuduće. Pogotovo jer će za par godina postati zreli ljudi i očekujemo da se vrate sa obiteljima, rekao je Matošević.

 

 

(drukciji.ba)