U prostorijama ŠK Jajce u Domu kulture u Jajcu 23.04.2019 godine odigran je tradicionalni Uskršnji turnir. Turnir, na kojem je nastupilo 22 igrača iz Jajca, Donjeg Vakufa i Šipova te domaći igrači iz dijaspore (Hrvatska i Njemačka) odigran je u devet kola po švicarskom sustavu s tempom igre 10 minuta po igraču.
Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik turnira je Denis Prasko, iz Torlakovca s osvojenih 7 bodova, koliko je osvojio i drugoplasirani Adin Tatarević, ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Treće mjesto je osvojio Dr Ivica Vojnović sa 6,5 bodova, četvrto Miroslav Jovišević iz Šipova sa 6 bodova.

Daljnji poredak: Bazina Dražen, Crepulja Vojo, Maričić Josip i Mecavica Fahrudin s osvojenih 5,5 bodova, Mecavica Đemil i Sakan Duško sa osvojenih 5 bodova, Junuzović Ermin, Lovro Martinović i Đeno Lovro sa 4,5 osvojenih bodova…

Novčane nagrade četvorici prvoplasiranih igrača uručio je gospodin Sulejman Kučković.

Nakon toga uslijedio je petominutni brzopotezni turnir „cuger“. Natjecalo se 12 igrača u sedam kola po švicarskom sustavu. Pobjednik turnira je Adin Tatarević, igrač ŠK „Jajce“ s osvojenih 5,5 bodova ispred Lovre Martinovića s također osvojenih 5,5 bodova, ali sa slabijim dodatnim kriterijima i Zorana Crnoje s osvojenih 5 bodova koji su novčano nagrađeni!

Posebna zahvala igračima na fer i korektnoj igri.

 

 

(Jajce Online)