U posjeti Jajcu i Osnovnoj školi „Berta Kučera“ ovih dana boravi delegacija iz Osnovne škole Bahçelievler Yunus Emre Hatip Ortaokulu iz Turske.

Ovo je prva posjeta gostiju iz Turske nakon što je potpisan Protokol o bratimljenju ove dvije škole u okviru saradnje između škola iz Bosne i Hercegovine i odabranih škola u sklopu Ministarstva obrazovanja okruga Istanbul.

Cilj Protokola je razvijanje veza na polju obrazovanja, ekonomije i kulture između ovih škola u skladu sa potpisanim protokolom između Ministarstva obrazovanja Republike Turske, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Instituta Yunus Emre.

Goste iz Turske sa njihovim domaćinima delegacijom OŠ „Berta Kučera“ primio je i načelnik Općine Edin Hozan, poželjevši dobrodošlicu i ukazavši zahvalnost što su za bratimljenje odabrali školu iz Jajca.

S ciljem da Bosnu i Hercegovinu vide kakva ona zaista jeste, domaćini će, nakon što su posjetili Sarajevo i Travnik, upoznali sa svim ljepotama Jajca, goste odvesti i do Mostara i Konjica.

 

 

(opcina jajce)