Opština Jezero , u saradnji sa Američkom ambasadom organizovala predavanje na temu ” Doprinos zaštiti životne sredine i smanjenju zagađenja”, pod sloganom” Čuvari rijeke Plive”.

U programu su učestvovala folklorna društva iz Jajca i Jezera i učenici OŠ “Vuk Karadžić”, zajedno sa nastavnicima i roditeljima te članovi Omladinskog kluba “DIjamant” i  Ženskog odbojkaškog kluba ”Jajce-Nansen”.

Različite interaktivne aktivnosti omogućile su djeci da kroz igru nauče na koji način mogu dati svoj doprinos zaštiti životne sredine i smanjenju zagađenja.

Radionice je vodila predstavnica Agencije za zaštitu okoliša, Kelly Witter, na rasporedu je bilo jedno kratko predavanje namijenjeno planinarskim društvima i svim ostalim sportskim udruženjima, omladinskim organizacijama.

Naglašavamo da je organizacija bila dobra i zanimljiva,a posebno za mlađu populaciju. Također, bilo je  lijepo druženje učesnika, kao i zajednički obilazak ribogojilišta Jezero, te saznali o njihovom radu i proizvodnji više vrsta riba.

 

 

 

(Jajce Online)