Jučer i danas nastavljeni su radovi na izgradnji Doma hrvatskih branitelja na Boricima, u neposrednoj blizini Spomen obilježja pripadnicima HVO-a poginulim tijekom obrane Jajca 1992. godine. Ozidani su zidovi i napravljeni pripremni radovi za zidanje kamina. Tijekom sljedećeg tjedna bit će postavljeni prozori i vrata, a potom slijedi nastavak radova.

Iskreno se nadamo da će ovaj Dom, kao zajedničko dobro svih nas, zamišljen i građen s ljubavlju branitelja i s osjećajem poštovanja prema našim suborcima koji su dali život za Domovinu, u godinama koje su pred nama biti mjesto lijepog druženja i srdačnog okupljanja.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jajce i Općinski odbor HDZ-a Jajce inicirali su izgradnju ovog objekta na mjestu gdje je junačkim otporom pripadnika Hrvatskog vijeća obrane mjesecima odolijevamo napadima višestruko jačeg neprijatelja. U čast njihovoj nesebičnoj žrtvi, prije nekoliko godina sagrađeno je spomen obilježje kako bi sve buduće naraštaje podsjećalo na tu žrtvu.

 

 

(volim Jajce)