U Banja Luci je održano Državno karate prvenstvo u dječijoj konkurenciji (pioniri) na kojem je nastupilo 880 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine.

Odličan nastup na prvenstvu države su imali takmičari Karate klub „Kumite“ Jajce koji su osvojili tri medalje. Dvije srebrne medalje osvojio je Ismail Hrnjić u kategoriji borbe dječaci do 10 godina i dječaci -30 kg. Isto tako srebrnu medalju je osvojio Rijad Mraković u kategoriji borbe dječaci 11 godina do -35 kg.

-S ponosom možemo reći da naš klub ima dva nova reprezentativca BiH, Ismaila Hrnjića i Rijada Mrakovića što je povijesni momenat za ovaj naš mali prelijepi grad. Ova dva mlada takmičara će predstavljati naš grad Jajce i našu BiH na Balkanskom prvenstvu, kazao je Ante Katić, trener KK “Kumite” Jajce.

Imali su četiri repasažne borbe direktno za treće mjesto.

-Nikolina Đaković u borbi za medalju gubi minimalnim rezultatom 1:0. Patricija Jurišić pri rezultatu 0:0 u regularnom vremenu gubi na izglasavanju sudija. Alma Hadžić gubi s rezultatom 7:5. Također, Una Cerić-Zulum u borbi za medalju gubi od takmičarke iz “Želja Ipon” Srebrenica. Na žalost Sergej Kulenović i Saria Duranović gube u prvom krugu, ali su odradili meč vrhunski dali su sve od sebe, ističe Katić.

U kratkom priodu napravili vrhunske rezultate.

-Tako smo bili blizu, ali na žalost nismo uspjeli uzeti te četiri medalje. To je samo pokazatelj da smo tu negdje blizu i pitanje je trenutka kad će ovi takmičari uzeti medalju na ovakvim takmičenjima. Rezultat ovoga svega je od 104 kluba koja su uzela učešće mi se nalazimo na 35 mjestu. Jako zadovoljan jer mi smo jako kolektiv i budućnost je pred nama, zaključio je Ante Katić.

Podsjećamo, još u novembru prošle godine Tomislav Katić izborio je status reprezentativca  u juniorskoj tako da naš grada ima tri takmičara koji će nastupiti za BiH u toku ove takmičarske godine.

 

 

 

(Jajce Online)