Veoma oslabljeni neigranjem više od pola tima nogometaši Metalleghea doputovali su danas na Otoku i upisali poraz od Olimpika.

Bilo je 3:0 za domaće, a sve je riješeno u prvom poluvremenu. Jajčani su sa mladim snagama pokazali potencijal, te sada nastavljaju borbu za opstanak u ligi.

“Čestitam Olimpiku na zasluženoj pobjedi. Mi smo danas igrali utakmicu bez sedam standardnih igrača, te ovakvoj ekipi Olimpika teško smo se mogli suprostaviti. Koristili smo tri juniora i čestitam ekipi Olimpika”, kazao je trener gostiju Salim Duraković koji je svojim dolaskom na klupu preporodio popularne Kraljeve.

O borbi za opstanak kaže.

“Napravili smo niz dobrih rezultata i pobijedili četiri od pet utakmica. Sada nam dolazi Zvijezda pa Veležai želimo da dobijemo te utakmice. Imamo dosta povoljniji raspored u odnosu na rivale i imamo ekipu koja je kvalitetna da obezbijedi opstanak u ligi”.

Na Mračaj narednog vikenda dolazi Zvijezda koja je u ovom kolu savladala lidera Veleža.

“Imamo kvalitet i to ćemo pokazati. Bićemo kompletni, sada se vraćaju i povrijeđeni Aljetić te Popović, oni su danas dobili određenu minutažu i imat ćemo kompletan roster. Nadam se dobroj utakmici i sigurnoj pobjedi protiv Zvijezde”, dodao je Duraković.

 

 

(SportSport.ba)