Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine odavno je postalo takmičenje u kojem iz kola u kolo svjedočimo raznim zgodama i nezgodama.

Proteklog vikenda cijeli svijet je vidio kako je sudijaska trojka predvođena Kenanom Bajraktarevićem brutalno pokrala Velež u Goraždu, a sudijski šefovi su tokom sedmice opravdali oraškog arbitra ocijenivši da nije oštetio Rođene!

Danas su odigrane nove utakmice i stižu nove burne reakcije na suđenje. Nezadovoljni arbitražom bili su u NK Novi Travnik. U domaćem remiju protiv Orašja (1:1) imali su zamjerki na suđenje Emira Spahalića iz Mostara.

Na pomenutoj utakmici domaćem fudbaleru Anesa Durakoviću slomljena je noga i to nakon grubog prekršaja Marka Živkovića, koji je zbog toga dobio crveni karton.

FOTO: FACEBOOK/PRVA LIGA

Inače, sudija Spahalić i njegovi asistenti sa terena su ispraćeni u pratnji policije, uz burne reakcije sa tribina…

A hit sedmice dolazi iz Visokog gdje su remizirali Bosna i Slaven iz Živinica. Kako je objavljeno na Facebook stranici Prva liga, koja prati dešavanja u ovom takmičenju, igraču Slavena Faruku Gogiću tokom utakmice u svlačionici je ukraden novčanik! Šta je sljedeće?

(Faktor.ba)