Dva tima koja vode borbu za opstanak bila su svjesna važnosti međusobnog duela, a na kraju su domaći slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Dženana Haračića.

Iako po dosta teškom terenu publika je vidjela otvoren meč u kojem nije nedostajalo uzbuđenja, iako smo zabilježili samo jedan pogodak.

Danima je ovaj meč bio glavni tema u Srednjobosanskom kantonu, a najveći teret na kraju je pao na glavnog sudiju Harisa Poprženovića iz Travnika, te njegove pomoćnike Emira Zahiragića i Mirze Tičića, oba iz Sarajeva. Glavna tema je bilo kome će Poprženović i društvo ‘pokloniti’ bodove ili će ipak pobijediti nogomet. Na kraju je i pobijedio.

Nakon meča u dva tabora vladala su različita raspoloženja zbog rezultata. Domaći su slavili važna tri boda, dok gosti se odmah okreću narednom susretu, svjesni da i nemaju vremena za žaljenje.

Iza oba tabora istakli su sjajnu atmosferu, a gosti posebno gostoprimstvo Jajčana koji su učinili sve da se svi akteri susreta lijepo osjećaju.

Također, pohvale iz oba tabora otišla su na adresu glavnog sudije Poprženovića koji je kvalitetnim suđenjem nogometašima oba tima pružio sve uslove da na terenu pokažu svoje znanje i ostvare ciljeve. Priznali su to u razgovoru za SportSport.ba, kazavši da se samo nadaju da će i u narednim mečevima bez obzira gdje igrali imati uslove sa današnje utakmice.

Prava je to rijetkost u danima kada se u Prvoj ligi FBiH najviše priča o sudijama, a veoma malo ili skoro nikako o nogometu, lijepim potezima…

Poprženović je dobio i sjajnu ocjenu od super kontrolora suđenja, pa je time i uokvirena pozitivna priča sa jajačkog Mračaja.

Susreta bar sličnih današnjem na Mračaju zaista možemo samo poželjeti u narednim kolima bh. ‘Cvajte’.

 

 

 

(SportSport.ba)