Vijest da je glumac Saša Petrović ozbiljno bolestan ovih dana izazvala je veliku pažnju javnosti. Naime, Petrović je trebao glumiti u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Kokana Mladenovića, koja je za javnost večeras premijerno izvedena u Kamernom teatru 55.

No, tokom proba mu je pozlilo i morao se povući iz glumačke postave i ulogu “Tetka Cvikeraša” preuzeo je Admir Glamočak.

U glumačkim kuloarima kruži priča da je Saša doživio moždani udar, a, kako je kazao izvor Dnevnog avaza, iz bolnice je pušten na kućno liječenje.

– Prije dva dana sreo sam njegovu bivšu suprugu i rekla mi je da je kod kuće. Saša se osjeća malo bolje, ali situacija je još ozbiljna. Nadamo se da će prevazići ovaj period i vratiti se uskoro na scenu – kazao je isti izvor.

Sve predstave koje su bile na repertoaru Kamernog teatra 55, a u kojima je ovaj glumac ostvario uloge, bit će prolongirane do daljnjeg.

– Nema potrebe za ovakvim razgovorima. Čujete kako se osjećam. Loše, ali bit će bolje – kazao je kratko Petrović novinaru Aavaz koji ga je pozvao telefonom.

(Fokus.ba)