Flint je pronađen mrtav u svom domu 04. marta. Obdukcija je pokazala kako je oduzeo sebi život vješanjem. Sada njegovi fanovi žele podići statuu Flinta u gradu Braintree gdje je bend nastao 1990. godine i gdje je Flint pohađao koledž.

Online peticija je privukla više od 3.500 potpisa i poslana je lokalnom vijeću.

“Keith nije bio važan ne samo za ljude u Braintreeju, već je bio voljen i cijenjen širom svijeta i ključni dio muzičke industrije. Braintree je rodni grad The Prodigyja i trebali bismo ga se sjećati”, rekla je Saphya Gower koja je pokrenula peticiju.

Kazala je i kako je od iznimne važnosti govoriti o mentalnom zdravlju i ne šutjeti o svojim mentalnim problemima.

“Keith Flint bio je ikona, legenda u muzičkoj industriji. Imao je uticaj na mnogo ljudi svih ovih godina. Njegova energija i strast dok je na pozornici bila je čarobna. I on je bio tako divna osoba i svi se osjećamo duboko tužni zbog vijesti o njegovoj smrti. Muzika Prodigyja ostat će upamćena kao veliki dio mog života i miliona drugih. ”

Glasnogovornica Općinskog vijeća Braintree kazala je da su mnogi stanovnici odrasli slušajući muziku The Prodigyja. Kada vijeće dobije peticiju razmotrit će koji su to prikladni načini za sjećanje Keitha Flinta.

(klix)