Marko Panić, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas proslavlja svoj 28. rođendan Marko Panić je rođen 10. marta 1991. godine u Jajcu.

Svoju karijeru, zasad veoma uspješnu, počeo je pod trenerskom palicom Rešada Agića u rodnom Jajcu u rukometnom klubu koji nosi ime po svom gradu. Njegov talenat veoma brzo prepoznali su iz Rukometnog kluba Borac iz Banjaluke u kojem je stekao svoju pravu afirmaciju.

Godinama je igrao za prvi tim Borca, a ljeta 2012. godine njegove sjajne partije odvele su ga francuskom vicešampionu Chambery i zasad opravdava ukazano povjerenje. Za klub je vezan do juna 2017. godine.

U Chamberyu su bili  prezadovoljni Panićevim igrama pa je ovaj desni bek dobio njihovo povjerenje. Kako kažu iz Chamberya krasi ga sjajna igra u odbrani, te što je jedan od rijetkih igrača koji mogu pucati i lijevom i desnom rukom.

Nakon toga naš sugrađanin potpisao je za poljski Azoti, a danas brani boje bjeloruskog šampiona Meshkova iz Bresta, koji je već godinama učesnik Lige prvaka. Bez obzira na svoju mladost Panić je od 2010. godine u seniorskoj reprezentaciji BiH.

Naravno, do seniorskog bh. tima nije stigao preko noći. Prethodno je s kadetskom reprezentacijom naše zemlje izborio nastup na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Češkoj.

Bh. kadeti su osvojili 11. mjesto, ali Panić ovo takmičenje neće pamtiti po dobrom, jer je doživio tešku povredu zbog koje je dugo pauzirao. Srećom, vratio se rukometu i nastavio tamo gdje je stao.Sada je jedan od nosilaca igre bh. reprezentacija i pred njim je lijepa budućnost.

Za njegov uspjeh je najzaslužniji njegov otac, kako Marko uvijek ističe po medijima.

Redakcija portala Jajce Online, želi sretan rođendan Marku, uz lijepe želje i mnogo uspjeha u životu i karijeri.

 

 

(Jajce Online)