Ne propustite druženje za pamćenje u subotu 09. marta u 8 sati povodom otvaranja Crvena jabuka marketa na adresi Kulina Banja 1. u Jajcu.

Za privih 1.000 kupaca pripremljeni su poklon cekeri. Svaka 100. kupovina je gratis a za svaku kupovinu preko 50 KM dobija se kišobran marketa Crvena jabuka.

Iiii šta još?

Očekuje vas nezaboravan program za najmlađe od 11 do 14 sati, a u 16 sati uživanje u ukusnoj slavljeničkoj torti.

Vrijeme je za nešto sasvim drugačije. Da li ste spremni?

Podsjećamo, maloprodajni lanac Tropic, odnosno njegovi vlasnici, spremili su prodor na tržište Federacije BiH. Tropic je ubjedljivo najveći maloprodajni lanac u Republici Srpskoj, a već ima i nekoliko prodajnih objekata u FBiH.

Osim toga, vlasnici Tropica su osnovali kompaniju u Federaciji koja uskoro otvara veliki trgovački centar. Paralelno, traju pregovori o preuzimanju trgovačkog lanca Mercator, koji najveći broj objekata ima upravo u Federaciji.

Crvena jabuka market

U Jajcu je osnovana kompaniji Crvena jabuka market, a nakon toga otvarili su veliki prodajni objekat u Kaknju.

Osnivač firme Crvena jabuka market je Bojan Risović iz Banjaluke, a sjedište je u lici Kulina bana 1. Inače, porodica Risović je vlasnik Tropica a na toj adresi se nalazi Tropicov objekat u Jajcu.

Kompanija je raspisala oglas za prijem 74 radnika u Kaknju, što govori da će biti riječ o velikom objektu. Teško je vjerovati da će se zaustaviti na ovom objektu, i za očekivati je dalje širenje na tržištu Federacije.

Zanimljivo je da se prva prodavnica koju su ovi vlasnici pokrenuli daleke 1986. zvala upravo Crvena jabuka.

Preuzimanje Mercatora

Kompanija je još prošle godine potvrdila da je zainteresovana za preuzimanje Mercatora u BiH. Nedavno je iz Tropica za medije potvrđeno da pregovori i dalje traju. Tržište FBiH u ovom trenutku je dosta unosnije zbog veličine i nešto boljih ekonomskih kretanja.

Ovo je kratka istorija Tropica:

  • 2002. godine kompanija Tropic otvara prvi hipermarket u Republici Srpskoj, Tropic Centar Banjaluka
  • 2006. godine Tropic postaje najveći maloprodajni lanac u Republici Srpskoj
  • 2007. godine Tropic prelazi u vlasnišvo Delta holdinga i posluje pod nazivom Delta Maxi
  • 2011. godine belgijski maloprodajni lanac Delez kupuje Delta Maxi
  • 2013. godine, Tropic preuzima lokalni trgovački lanac mojMarket sa 13 maloprodajnih objekata
  • 2014. godine, u aprilu, prvobitni vlasnici Tropic kompanije preuzimaju 100 odsto vlasništva nad 39 prodajnih objekata Deleza BiH, koji su nosili naziv Tempo i Maxi

Do novembra 2015. godine, Tropic posluje kao Tropic maloprodaja i mojMarket d.o.o. U novembru 2015. godine izvršeno je spajanje ova dva društva u jedno, pod nazivom Tropic maloprodaja d.o.o.

 

 

(Jajce Online)