Mlada Jajčanka Anesa Škiljan postala je model najveće modne agencije u BiH i regiji „Abc Models Mgmt International“. Ova agencija ima svoja predstavništva u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Beču.

– Kao i svaka djevojčica tako sam i ja sanjala o manekenstvu. Ja sam priliku da ostavarim svoj san dobila prije mjesec dana kada sam se prijavila na kasting za modele koji se održavao u Banja Luci. Na moju radost i oduševljenje uspjela sam. Potpisala sam ugovor sa modnom agencijom Abc Models Mgmt International. Nakon toga sam završila tečaj modelinga koji je neophodan za bavljenjem ovim poslom. Trenutno se pripremam za Fashion Week koji će se održati u aprilu ove godine u Sarajevu. Modna agencija Abc models je prepoznatljiva i jedinstvena po tome što se njeni modeli prvenstveno školuju i ulažu u svoje znanje i edukaciju pa ne čudi da su mnogobrojni modeli Abc danas uspješni mladi poslovni ljudi, profesionalci, koji imaju završene fakultete i od kojih su mnogobrojni danas roditelji. U Abc agenciji vrijedi pravilo da je škola na prvom mjestu” – izjavila je Anesa Škiljan.

Anesa je odlična učenica Ekonomske škole u Jajcu koja, kako nam kaže, po završetku srednje planira nastaviti svoje školovanje na jednom od ekonomskih fakulteta u BiH. Želi ostati u BiH, želi živjeti u najljepšoj zemlji. Nada se da će doći bolje vrijeme i da će se riješiti problem odlaska mladih ljudi.

– Želim se zahvaliti svojim roditeljima koji su mi najveća podrška u svemu, naravno zahvaljujem se direktoru srednje škole Nikola Šop Jajce i profesorima na razumijevanju, a ja naravno obećavam da ću i dalje učiti i biti odličan đak – dodaje za kraj Anesa.

(Jajce Online)