U povodu obilježavanja 22.februara – Dana općine Jajce, u holu Područne škole u Vincu danas je otvorena je izložba „Jajce – kraljevski grad“.

Uprava OŠ „Berta Kučera“ Jajce, kojoj pripada i škola u Vincu, ovim želi učenicima približiti kulturno-historijsku i prirodnu baštinu našeg grada, te da se kroz ovakve aktivnosti učenici i roditelji navikavaju da prisustvuju i ovakvoj vrsti kulturnih događaja.

Sadržaj izložbe će poslužiti nastavnicima historije, geografije, bosanskog i engleskog jezika, likove kulture, moje okoline i drugih nastavnih predmeta da iz svog ugla u narednim danima govore o našem gradu i onome što on čuva. Ovo je po drugi put da OŠ „Berta Kučera“ Jajce postavlja ovu izložbu. Prvi put je postavljena prije dvije godine u centralnoj školi u Jajcu.

Inače, ova škola će Dan općine obilježiti nizom aktivnosti, od časa historije posvećenog ovom datumu, takmičenja u pisanju kratkih priča, likovnim radovima na temu našeg grada, posebnim izdanjem zidnih novina Fenix na temu „Jajce – jučer, danas, sutra“, pa do organizovanih posjeta učenika i nastavnika kulturnim spomenicima i učešćem na zajedničkoj priredbi u Domu kulture koju organizuje Općina Jajce, a koordinira Dom kulture Jajce.

 

 

(os berta kucara)