U nekadašnjem izbjegličkom kampu Putovići, desetak kilometara udaljenom od Zenice, živi 17 porodica među kojima je 20 djece.

U kampu živi i Ajla Ademović, samohrana majka troje male djece koja nema nikakvih primanja i kojoj je pomoć prijeko potrebna.

Život ove samohrane majke, ali i drugih porodica u ovom kampu je veoma težak, jer zbog vlage u pojedinim prostorijama često dolazi i do prekida električne energije.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ovoj samohranoj majci i njenoj djeci možete je kontaktirati na telefon broj 060 353 53 16, putem Facebooka OVDJE ili posjetom u izbjeglički kamp koji se nalazi u Putovićima.

-Dobila sam poruku od samohrane majke Ajle Ademović koja je rodom iz Jajca, a bila udata u Janjiće. Ova samohrana majka doživjela je teško nasilje u porodici koje je prijavljivala službi za Socijalni rad te policijskim organima, na kraju njezin brak je završio s rastavom. Ona sad živi s troje maloljetne djece u kampu iznad Putovića u jako lošim uslovima – napisala je na svom zidu humanitarka Emina Dedić Kamerić.

Bolna i Emotivna prica jedna mlade samohrane majke troje maloljetne dijece …😔😔😢…Dobila sam poruku od samohrane…

Posted by Emina Dedic Kameric on Subota, 9. Februar 2019.

(Jajce Online)