U posjeti opštini Jezero boravio je Edin Doljančić, predstavnik Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica koje je obezbjedilo sredstva za izgradnju rezervoara za pitku vodu u selu Đumezlije.
Vrijednost ovog projekta iznosi 18.500 KM od toga je učešće Federalnog ministarstva 15.000 KM, a Opštine Jezero 3.500 KM.

Oko dvadesetak domaćinstava se snabdijeva s izgrađenog vodovoda kapaciteta 15 kubika, i dorađenim šlaufom u dužini od 150 metara.

Podsjećamo, na inicijativnom sastanku u decembru 2017. godine pored mještana i načelnice opštine Jezero Snežane Ružičić, prisustvovao je i njen zamjenik Dragan Strugalović, glavni imam Medžlisa IZ Jajce Zehrudin-ef.Hadžić, sekretar MIZ Jajce Senad-ef.Hadžić kao skupštinski odbornici u Opštini Jezero Mubera Žužić (SBB) i Ševal Ribić (SBiH) te Mirsad Omerionović.

Na ovom sastanku delegirala se prioritetna podrška navedenom projektu, te da se iznađe mogućnost finansijske podrške, a mještani ovog naselja uvjerili su se u sva data obećanja.

Osim ovog projekta u ovom mjestu planira se asfaltiranje dio lokalnog puta te postavljenje javne rasvjete.

Vlada sloga

Selo Đumezlije su tipičan primjer dobrog suživota u našoj državi. Naime, 9 porodica preživjeli su sve ratne nedaće kao i sve vojske koje su prošle ovim prostorima prije 20-tak godina.

Veliku pomoć u tom periodu pružali su im komšije srpske nacionalnosti s kojima su i danas ostali u jako dobrim odnosima.

U prilogu pogledajte video Nade Ridžić koji je snimljen davne 1995. godine:

 

(Jajce Online)