Crtanje, izbor najfinijih materijala, krojenje, finalna usvršavanja i oplemenjivanje modela proces je kroz koji Melanija Erić svakodnevno prolazi. Rezultat su nevakidašnje haljine sa upečatljivim detaljima koje predstavljaju spoj tradicionalnog i modernog dizajna.

“Sve te krpice, sličice, ukrasi, buntovi materijala i ogroman krojački sto, za mene je kao stvaranje neke magije. Prepustila sam se mašti i igri potpuno, u svom stanu, u maloj radionici, bez pritiska da li ću zadovoljiti komercijalni ukus i da li ću nešto prodati ” priča Melanija za SeeSrpsku.

“Ja sam kao djevojčica ljetne raspuste provodila kod tetke. Sve je to bilo zanimljivo za moje dječije oko. Maštala sam da jednog dana osmišljavam i šijem najljepše haljine”, kaže za SeeSrpsku banjalučka dizajnerka.

Bila je vlasnica salona vjenčanica, međutim priča nam da je krila raširila tek kada je odustala od tog biznisa i neopterećena zaradom pustila mašti na volju. Ne ograničava sebe vremenom, za svoje kreacije bira fine materijale poput svile, muslina, okat čipku. Za zimsku garderobu bira čohu jer je voli. Ukinula je sve norme koje bi ograničavale njenu maštu i osmišljava i stvara mnoštvo odjevnih kombinacija.

“Mnoge djevojke i žene mi se javljaju iz svih krajeva regiona, a i šire, čak i iz svijeta pozorišta i scenskih nastupa, što mi daje dodatni vjetar u leđa, ali i veliku odgovornost. Iz tehničkih i finansijskih razloga, ne mogu da odgovorim svim zainteresovanim potencijalnim kupcima, ali imam svakako u planu, da svoju priču i viziju proširim i dam jedan kompletan kvalitet i brend” planovi su Melanije Erić.

Haljine, vjenčanice, suknje, tunike za sada predstavlja na društvenim mrežama, a u planu je i revija koja će se održati u Banjalauci.

(SeeSrpska)