Više od 700 metara dostupnih i uređenih staza za sada opslužuje jedan ski-lift kapaciteta do 1.000 skijaša na sat, što zadovoljava trenutne potrebe

Omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova i odmora u prekrasnom snježnom ambijentu je Ski-centar „Ranča”, koji se nalazi petnaestak kilometara sjeveroistočno od Jajca i pet kilometara od općine Dobretići.

Čist zrak

Blage padine obronaka Vlašića su idealne za početnike, ali i one koji su već napravili svoje prve korake na skijama.

– Zadovoljan sam uvjetima koje pruža Ski-centar, iako ima prostora da se još bolje razvije i bude primamljiv i za ljude koji dolaze van našeg grada – rekao je Darko Mašić, istinski zaljubljenik u zimske sportove.

 

 

Skijalište raspolaže s tri skijaške i jednom stazom za sankanje. Više od 700 metara dostupnih i uređenih staza za sada opslužuje jedan ski-lift kapaciteta do 1.000 skijaša na sat, što zadovoljava trenutne potrebe.

Na skijalištu se može iznajmiti skijaška oprema i angažirati instruktori škole skijanja. U okviru skijališta za smještaj gostiju na raspolaganju ima jedan motel.

Besplatno skijanje

Općina Jajce, u saradnji sa Ski-centrom „Ranča“ i osnovnim i srednjim školama s područja Jajca, za sve učenike već treću godinu osigurala je besplatan boravak na ovom skijalištu i uživanje u radostima na snijegu.

Vrijednost ovog projekta iznosi više od 30.000 KM. Ski-karte mogu se kupiti svakim danom direktno na ski-liftu.

  • 18 KM košta dnevna karta vikendom
  • 15 KM košta poludnevna i noćna karta

 

 

(avaz)