Prvi Evropljani koji su kročili na tlo Sejšela bili su Portugalci 1505. godine, a 1756. godine kontrolu nad ovim ostrvom preuzeli su Francuzi i nazvali ih Sejšeli po francuskom ministru Jean Moreau de Sechellesu. Britanci su preuzeli kontrolu nad ostrvima 1814. godine, a od 1976. godine Sejšeli su nezavisna država.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ova otočna država sastoji se od 115 ostrva od koja su samo 33 naseljena. Na ostrvu Mahe nalazi se glavni grad Sejšela Victoria. Budući da u ovoj državi ne postoje domoroci, lokalno stanovništvo se sastoji od useljenika Francuza, Afrikanaca, Indijaca i Kineza.

Na Sejšelima se govore tri službena jezika francuski, engleski i sejšelsko kreolski.

Svijetli pijesak, tirkizno more, palme i masivne granitne stijene je nešto naljepše što ćete vidjeti u životu. Ono što svakako ne bi smjeli da propustite vidjeti jeste čuveni satni toranj koji neodoljivo podsjeća na Big Ben u Londonu.

Foto: Instagram (satna kula)

Foto: Instagram (satna kula)

Nacionalni botanički vrt također bi trebali posjetiti jer obiluje brojnim endemskim vrstama poput palmi, orhideja, raznog voća i začinskog bilja, a u njemu možete vidjeti i kornjače koje su stare oko 150 godina.

Foto: Instagram (Nacionalni botanički vrt)

Foto: Instagram (Nacionalni botanički vrt)

Na ostrvu Praslin nalazi se jedan od najmanjih rezervata prirode na svijetu poznat pod nazivom Valle de Mai u kojem raste endemska vrsta palme Coco de Mer.

Foto: Instagram ( Ptičiji otok)

Foto: Instagram ( Ptičiji otok)

Ono što još trebate posjetiti su Ptičiji otok i temetski park L`Union Estate & Copra Factory u kojem možete saznati sve o kokosu.

(Klix)