U prostorijama ŠK Jajce u Domu kulture u Jajcu 30.12.2018 godine odigran je tradicionalni Božićno- novogodišnji turnir. Pozivni turnir, na kojem je nastupilo 19 igrača iz Jajca i Šipova te domaći igrači iz dijaspore (Hrvatska i Austrija) odigran je u sedam kola po švicarskom sustavu s tempom igre 10 minuta po igraču.
Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik turnira je Adin Tatarević, igrač ŠK „Jajce“ iz Jajca s osvojenih 6 bodova ispred Ivice Vojnovića s osvojenih 5,5 bodova i trećeplasiranog Fahrudina Mecavice s osvojenih 5 bodova.

Četvrto mjesto osvojio je Miroslav Jovišević, igrač ŠK „Vitorog“ iz Šipova s osvojenih 4,5 bodova, koliko su osvojili i Lovro Đeno mlađi i Jozo Crnoja ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Daljnji poredak: Stipan Štrkalj i Josip Maričić s osvojenih 4 boda, Duško Sakan i Dražen Bazina sa 3,5 bodova…

Prigodne novčane nagrade petorici prvoplasiranih igrača uručio je predsjednik Kluba gospodin Zoran Crnoja. Po završetku službenog dijela uslijedilo je druženje uz bogatu trpezu!

Nakon toga uslijedio je petominutni brzopotezni turnir „cuger“. Natjecalo su se 12 igrača u sedam kola po švicarskom sustavu. Pobjednik i ovog turnira je Adin Tatarević, igrač ŠK „Jajce“ s osvojenih 5,5 bodova ispred Miroslava Joviševića iz Šipova s osvojenih 5 bodova i Ivice Vojnovića s osvojenih 4,5 bodova koji su novčano nagrađeni.

Posebna zahvala igračima na fer i korektnoj igri.

 

 

(Jajce Online)