U Ski-centru ”Rostovo”, 12 kilometara udaljenom od Bugojna, ozvaničen je početak zimske sezone. Tridesetak centimetara prirodnog i umjetnog snijega omogućilo je da ljubitelji skijanja već prvog dana uživaju u zimskom ambijentu na ski-stazama na Rostovu.

Uložili smo velike napore da bismo ispoštovali najave našim gostima da ćemo otvoriti sezonu po planu. Prema najavama, očekuje nas snijeg i mislim da će ambijent biti još povoljniji te da će veliki broj ljubitelja skijanja doći na svoje, kaže rukovoditelj Centra Rusmir Kurbegović.

Ski-centar “Rostovo” posjeduje dva ski-lifta tipa ”sidro”, koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500, a drugi 725 metara.

Udaljenost ski-staze od hotela je 100 metara. Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Podloga staze je travnata te je mala mogućnost ozljeda, kao i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima, što omogućava noćno skijanje.

Ističe da su njihovi stalni gosti iz Hrvatske i naše zemlje već izvršili rezervaciju za zimski odmor. Radi se uglavnom o aranžmanima u trajanju od pet, sedam i 15 dana.

Očekuje da će s početka 2019. godine svi kapaciteti Ski-centra ”Rostovo” biti popunjeni. Inače, hotel na Rostovu i Etno-selo ”Babići’,’ smješteno u neposrednoj blizini hotela, raspolažu s oko stotinu kreveta. Kao i proteklih godina, Ski-centar ”Rostovo” organizira doček Nove godine.

 

 

 

(drukciji.ba)