Premijer SBK-a Tahir Lendo i načelnik općine Jajce Edin Hozan danas su posjetili igraonicu “Emina”, koja se nalazi u jajačkom naselju Volijak.

Nakon što su obišli prostorije u kojima borave jajački mališani, premijer Vlade SBK-a poželio je uspješan rad tetama i pohađanje igraonice mališanima. Nakon obraćanja Lende, obratio se i načelnik općine Jajce Edin Hozan koji se stavio na raspolaganje u daljem radu igraonice.

Domaćini su se zahvalili na današnjoj posjeti.

Moderna igraonica

U moderno opremljenim prostorijama koje su urađene po svim svjetskim standardima kad je u pitanju predškolski odgoj i obrazovanje, svakodnevno boravi preko 43 jajačkih mališana.

Ova ustanova zauzima površinu od 160 kvadrata, sve sobe su moderno opremljene i klimatizirane, a vanjski dijelovi i igralište su pod videonadzorom. U igraonici djecu uče etici i moralu, kako da postanu dobri ljudi, da poštuju starije i da vole drugo i drugačije.

U igraonici radi moderno opremanja kuhinja, a sva jela pripremljena su u skladu s jelovnikom kojeg je izradila nutricionista dr. Safija Softić-Namas. O mališanima brine i medicinsko osoblje.

Ovu igraonicu pohađaju sva djeca bez obzira na nacionalnost, a ustanova se nalazi u nadležnosti Medžlisa Islamske zajednice Jajce.

(Jajce Online)