Izložbom likovnih radova učenica i učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Tradicija moga kraja” u organizaciji KUD-a “JAJCE” Jajce otvorenoj u Domu kulture u ponedjeljak 19.11.2018. godine u Jajcu je počelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a nastavljeno prigodnim priredbama organizovanim u jajačkim školama. Izložba učeničkih radova otvorena je do 26.11.2018. godine.

Svečanost obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH bit će nastavljena prigodnom radio emisijom na talasima Radio Jajca u petak, 23.11.2018. godine u 12:30 sati, dok će svečani program biti upriličen istog dana u 17:00 sati u Domu kulture Jajce. U programu prožetom recitalima učenika osnovnih i srednjih škola Jajačkoj publici će se predstaviti bosanskohercegovački pijanist i glazbeni pedagog Bartolomej Stanković.

Pozivamo građane Jajca da prisustvuju manifestacijama obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Posebno pozivamo sve Jajčane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca i tako pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine. Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Jajce – pozivaju iz Općine Jajce.

Polaganje cvijeća biće upriličeno u nedjelju, 25.11.2018. godine u 8:30 sati, a Svečana sjednica OV Jajce održat će se istog dana s početkom u 9:00 sati.

Još jednom pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

 

 

(opcina jajce)