Planinski divovi čuvaju utihnule doline, dok često viđen krš kao da govori o snazi zemlje iz koje raste, a trava se opet prkosno probija kroz njega. Prošarana prelijepim rijekama, zabjelašnička sela svojom autohtonošću vraćaju u prošlost u vrijeme mira, ljepote i jednostavnosti.

Pojedini vrhovi iz bogate vegetacije izrastaju u gole stijene kao da dotiču nebo svojim oštrinama. Kad jesen preuzme paletu boja u svoje ruke, onda oči uranjaju u svijet prave umjetnosti. Na jugu se Bjelašnica graniči sa planinom Visočicom, od koje je oštro razdvaja rijeka Rakitnica. Istočno, preko Hojte, druguje sa Treskavicom. Sa zapadnih strana dotiču je se obronci planine Džepe i Preslice. Sa njenog najvišeg vrha, Opservatorije, počinjao je start olimpijskog spusta.

Na zadatak o istraživanju i prikazivanju bh. prirodnog drugulja zaputila se Helifilm ekipa koja vam donosi video o beskraju planinske ljepote krajolika koji se prostire u nedogled.

Život prelijepih pitomih konja koji su se srodili sa svojom okolinom, a i dolazak čovjeka im prija. Video prikazuje filmski očaravajući zalazak sunca za leđa ovih planinskih divova. Puna jezera, lokava, jama, pećina, seoskih predjela, starinskih objekata, domaćih životinja, Bjelašnica je riznica prirodne čarolije. Kada krenete na Bjelašnicu time započinjete avanturu.

 

 

(klix)