Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je otkrio da je isključivo zbog nekadašnjeg direktora Adriana Gallianija morao napustiti Milan iako mu je bivši zvaničnik Rossonera obećao da ga neće prodati.
Ibrahimović je potpisao za PSG tokom ljeta 2012. godine, ali je priznao da nije želio napustiti Milan. On će ovog mjeseca objaviti novu knjigu “I Am Football” te ju je najavio pričom o odlasku u Francusku.

“Galliani mi je rekao: ‘Zlatane ne brini, nećemo te prodati’. Nekoliko sedmica kasnije dok sam bio kod kuće u Vaxholmu na jet skijanju vidio sam nekoliko propuštenih poziva od agenta Mine Raiole. On mi je rekao da će me Leonardo nazvati. Pitao sam koji Leonardo, a onda sam shvatio da govori o sportskom direktoru PSG-a. Rekao sam Mini da se neću javiti na telefon jer mi je Galliani potvrdio da me neće prodati. Onda mi je Mino rekao da to zna, ali da sam već prodan. Kad sam pričao s Minom tog ljeta, rekao sam mu da ću otežati PSG-u. Želio sam zadržati platu koju sam imao u Milanu jer sam očekivao da u PSG-u kažu da pretjerujem i da tražim previše. Želio sam to iskoristiti kako bi se oni povukli. Kazao sam Mini da zapiše sve što želim, napravio sma listu svojih želja, a potom sam rekao supruzi Heleni da oni nikad to neće prihvatiti jer je nemoguće. Ipak, 20 minuta kasnije me je pozvao Mino i rekao da sam dobio sve što sam tražio. Nakon toga nije bilo povratka nazad. Rekao sam mu da je sve spremno, da sam čovjek od riječi, kad nešto kažem, to ću i uraditi”, ispričao je Ibrahimović.

On je trenutno igrač LA Galaxyja u američkoj MLS ligi, a u proteklim sedmicama se špekulisalo o njegovom mogućem povratku u Milan.

 

 

 

(kLIX)