Jajce svake godine posjeti između 15 i 20 tisuća učenika u sklopu ekskurzija. Do sada su predstavnici Agencije posjetili skoro 100 osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji. Cilj ove aktivnosti je da se prosvjetnim radnicima predstavi Jajce kao idealno mjesto za posjetu učenika srednjih i osnovnih škola.

“Osim toga, radnici Agencije nude tehničku i operativnu podršku prilikom planiranja dolaska i aktivnosti za vrijeme boravka učenika u Jajcu. U sklopu ovih aktivnosti pripremili smo i paket aranžman program „Posjetite Jajce“ koji nudi sve potrebne informacije vezane za dolazak u Jajce, što uveliko olakšava planiranje dolaska u naš grad”, navode iz Agencije za kulturnopovijesnu baštinu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Rezultati ovih aktivnosti su vidljivi na povećanju broja učenika koji svake godine posjete Jajce. U razgovoru s direktorima i radnicima škola došli su do konstruktivnih prijedloga o eventualnim novostima i aktivnostima koje se mogu unaprijediti za sljedeću turističku sezonu.

Inače učenici u Jajcu imaju itekako šta vidjeti jer na njegovom području ima čak 30 nacionalnih spomenika, više nego i u jednom drugom gradu u BiH. Tu su i prirodne ljepote poput plivskih jezera i jedinog vodopada u svijetu koji se nalazi u centru grada.

 

(Dnevnik.ba)