On će naredni meč vjerovatno odraditi protiv pobjednika duela Deontay Wilder – Tyson Fury koji će se održati 1. decembra u Los Angelesu.

WBC organizacija za čiji pojas se boji ovaj duo, naredila je meč pobjednika protiv Joshue i čini se da ćemo ipak gledati obračun kojeg svi željno čekaju.

Prvi čovjek WBC-a Mauricio Sulaiman je u izjavi za Sky Sports najavio veliku borbu za narednu godinu.

“To je borba koju svi žele vidjeti. To je borba za koju se WBC odlučio. Fury – Wilder neće biti borba za izazivača, već mi želimo da pobjednik ide na meč protiv Joshue. WBC će narediti tu borbu, jer je svi žele vidjeti. Joshua protiv WBC šampiona, takav je plan”, rekao je Sulaiman.

Prethodnih mjeseci trajali su pregovori o mogućoj borbi Joshue i Wildera. Ipak, kako zbog novca do dogovora nije došlo, pojavio se Tyson Fury i on je uskočio u borbu, te će 1. decembra imati šansu da Wilderu oduzme pojas WBC-a.

Sulaiman je također saopštio da se oko raspodjele novca njegova organizacija neće petljati, ali da bi bilo idealno da se borba održi na stadionu.

To automatski znači da će 13. aprila 2019. godine na Wembleyju vjerovatno biti održan spektakl u kojem će se odlučiti o apsolutnom kralju teške kategorije.

 

 

(SportSport.ba)