Živjeti sa minimalnom platom i penzijom u Bosni i Hercegovini svakako predstavlja izazov s kojim se susreću mnogi građani. Kada na to dodamo stalne troškove, dadžbine, lijekove i rate kredita, taj izazov postaje nemoguće preći, piše Jajce Press.

Dika Šamić iz Jajca je sve do ranog proljeća prošle godine radila u Policijskoj upravi Jajce kao spremačica kada ju je pokosio moždani udar, te je zbog posljedica moždanog udara od tada na bolovanju. Zbog nemogućnosti nastavka rada, zbog bolesti, ukopa svekrve, tužbe za stan, muževe bolesti i brojnih operacija, te na kraju i njegovog ukopa bila je primorana tražiti zajmove od banke koji su dostigli vrtoglavu cifru od preko 16 hiljada KM.

Dikina primanja uz odbijanje mjesečne rate za kredite, pokrivaju i osnovne dadžbine kao i lijekove koje Dika mora trošiti a koji na mjesečnom nivou iznose 150 KM. Na kraju, Diki za osnovne životne potrebne kao što su hrana i higijena ne ostane ništa novca.

Ovim putem Dika Šamić apeluje građanima Jajca, Bosne i Hercegovine i šire da joj bar na neki način pomognu i olakšaju staračke dane koje sada provodi sama.

Računi na koje možete upatiti novčanu pomoć Diki su:

(Jajce Press)