Glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju direktora Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i direktora PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a u četvrtak popodne advokat Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio otkaz bez prava na otpremninu.

Kako Hina neslužbeno saznaje, direktor HRT-ove produkcije Jozo Barišić razriješen je u četvrtak na vlastiti zahtjev i na njegovo mjesto u petak kao vršitelj dužnosti direktora produkcije dolazi Josip Krajina, a Bonačić Krešić razriješen je također na vlastiti zahtjev još u srijedu, a na njegovo mjesto kao vršitelj dužnosti dolazi Marko Malnar.

Razrješenje Joze Barišića uslijedilo je nakon medijskih napisa o navodno spornoj nabavi nekih programskih sadržaja iz vanjske produkcije, među kojima se spominje i serija ”Je li moglo drugačije” na što je početkom ove sedmice upozorio i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u.

S druge strane, kako se neslužbeno saznaje, direktor tehnologije Bonačić Krešić razriješen je na lični zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za pedesetak radnika u njegovoj poslovnoj jedinici.

Najnovijom odlukom glavnog direktora HRT-a Kazimira Bačića, u ”starom” su sastavu Ravnateljstva javne radiotelevizije u punom mandatu ostali direktor programa Renato Kunić i direktor poslovanja Mislav Stipić.

S druge strane, Mate Matić, advokat komentatora Drage Ćosića potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio redovan otkaz skrivljenim ponašanjem, te najavio kako to zbog toga kreće u spor s HRT-om.

HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko svojih uposlenika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji. Naime, nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA (Svjetska nogometna organizacija) zatražila je od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

HRT je reagirao nakon što je Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP.

U utorak je DORH potvrdio da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu počelo izvide o preprodaji karata za to Svjetsko nogometno prvenstvo.

 

 

(Fokus.ba)