Buđenje u tradicionalnoj kućici napravljenoj u potpunosti od čokolade možda zvuči kao fantazija. Međutim, Žan-Luk Dekluzo (Jean-Luc Decluzeau), renomirani proizvođač fine čokolade poznat po slatkim skulpturama, tu je fantaziju pretvorio u realnost.

Ta francuska kućica prostire se na 18 kvadratnih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stola, sata, šoljica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade kao i nevjerovatne jestive žardinijere sa cvijećem.

Foto: (CDM)

 

Zainteresirani za boravak na raspolaganju imaju samo dva datuma u septembru, a cijena je blizu 60 dolara.

Kućica je smještena unutar staklene konstrukcije “L’Orangerie Ephémère” u vrtovima muzejskog kompleksa “Cité de la Céramique” u Sevru.

Osim smještaja, gosti će učestvovati u jedinstvenoj radionici proizvodnje personaliziranih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i čula svih generacija.

– Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta – navodi Vanesa Hejdorf (Vanessa Heidorf), regionalna direktorica Booking.coma u Francuskoj, a nije ravnodušan ni njen arhitekta.

Foto: (CDM)

 

– Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku da izgradim pravu čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti – rekao je Žan-Luk Dekluzo, majstor za čokoladu, vajar i dizajner, i dodao kako se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.

 

(avaz)