Anamarija Crnoja, hrvatska manekenka bh. korijena ovih dana puni stranice svjetskih medija, i to sasvim zasluženo.

Izabrana je za novo zaštitno lice kampanje za make-up kolekciju „The Classic Collection” brenda KKW Beauty, u vlasništvu Kim Kardašijan (Kim Kardashian).

-Oduvijek sam potajno željela da postanem model. Modeling je bio moj san, koji sam odlučila pretvoriti u stvarnost. Teško je reći s kim bih voljela sarađivati, ali izdvojila bi Sephora – kazuje nam Anamarija Crnoja.

Sasvim slučajno je ušla u svijet mode, a otkrili su je sestrini školski prijatelji Damir Begović i Domagoj Štimac dok je živjela u Hrvatskoj.

-Počelo je prije tri godine. Otkrili su me sestrini prijatelji, sada dizajneri, poznatiji pod imenom „Twins“. Oni su me preporučili tadašnjoj agenciji, ali nisam bila zadovoljna – prisjeća se ona.

Odlazak u Ameriku

U Hrvatskoj karijera joj je bila zabavna, radila je za „Models“ dok je vani sve morala učiti ispočetka.

-Nisu se brinuli o meni kao o modelu, morala sam se sama snalaziti, iza sebe imala podršku agencije. Onda sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke, saznala sam za moju sadašnju agenciju „Models“ i prešla sam kod njih. To mi je bila najbolja odluka – govori Anamarija.

Završila je grafički dizajn u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn te napominje kako se želi baviti umjetnošću, jer je slikanje njena druga ljubav.

U Ameriku je otputovala u februaru ove godine.

-Iznimno je važno iza sebe imati kvalitetnu agenciju, dobrog menadžera, a ja sam to tu i pronašla. Pripremili su me za najvažniji korak u mom životu, odlazak u Ameriku.

Treninzi i prehrana

U trenutku kad sam sjela u avion i otišla, ostavila sam svoj tadašnji život iza sebe – govori mlada manekenka.

Ističe kako je odlučila sam raditi na sebi psihički i fizički.

-Ta promjena uključivala je svakodnevni treninge i zdravu prehrana – govori nam Anamarija, koja živi svoj američki san.

U projektu koji ima 114 miliona pratilaca

Anamarija u  Hrvatskoj je radila s brojnim dizajnerima, a njena prava karijera počinje u Americi.

-Prvo sam se pripremala četiri mjeseca u Miamiju i Los Anđelesu, a kada sam napokon došla u Njujork bila sam spremna krenuti od najmanjih poslova, pa polako napredovati. I onda mi se dogodi angažman na kozmetičkoj kampanji koja ima 114 mliona pratilaca – ističe ona.

Veza s Jajcem

Roditelji su porijeklom iz jajačkog naselja Barevo, a kako nam je rekla, dosta je vezana za Jajce i njegove prirodne i historijske ljepote.

-U Jajce dolazim barem jednom godišnje. Većinom naljeto, nekad Božić. Jako sam vezana za to mjesto i uvijek se veselim dolasku. Obožavam sve što Jajca posjeduje, a kao najdraži dio, izdvojila bih vodopad – kaže Crnoja, koja se trenutno se priprema za prvi „New York Fashion Week“ koji počinje  6. septembra.

 

 

(dnevni avaz)