Mještani naselja Simonice Bungića i Tokata već drugu godinu organiziraju druženje svih mještana navedenih sela.

Veliki dio mještana živi u zemljama EU, a za godišnje odmore vrlo rado se vraćaju svome gradu, selu i planini Ranču gdje je druženje i organizirano.

Organizatori druženja su Ivan Jakešević, Frano Bungić, Frano i Vinko Pejić, kao drugi mještani ovih sela koji žive i rade u Jajcu. Planina Ranče za mještane ovih sela je posebna iz više razloga, jedan razlog je što su za ljetnih mjeseci svoj dio života provodili upravo na Ranču, jer veliki dio mještana su imali kućare (vikendice) gdje su ljeti boravili i radili ljetinu

Ovo je bila prigoda i da djeca koja su rođena izvan Jajca osjete planinu i ljepote planine i vide vrijednosti koje su se tada živjele. Sve je to popratio i dao svoj doprinos i pjevač Ivo Topić, koji je nedavno i snimio pjesmo u Jajcu, koji je samo za ovaj dan došao i otpjevao par pjesama za sve prisutne goste.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su došli da poprate ovakva druženja kao i svim donatorima koji su nesebično novčano pomogli. Svakako da najavljuju za sljedeću godinu organizirati isto druženje uz još veći program.

 

 

(Volim Jajce)