Žena koja je prijavila pjevača Halida Muslimovića da ju je pretukao krajem jula u Banjoj Luci, tvrdi da su njih dvoje u vezi tri godine i da je dobila batine kad je tražila da joj vrati 94.500 eura.

Sonja Bašić priložila je i pisani materijal, koji po njenim riječima dokazuje da mu je davala novac, kao i zajedničke fotografije, te one na kojima se vidi da ima modrice.

  – S Halidom sam počela da se zabavljam u novembru 2015, kada je bio u Australiji na turneji. Pomogla sam mu da opstane, jer je u teškoj finansijskoj situaciji, ima hipoteku. Pomagala sam mu oko tog kredita, ali i da mu se djeca školuju na fakultetu u Banjoj Luci i njegovih pjesama i spotova – izjavila je ona.

– Tri puta me je udario rukom preko usta, pa je zaustavio auto, izašao i došao do mojih vrata. Šakom me uhvatio za kosu, izvukao me i ja sam pala na zemlju. Udarila sam desnim kukom u kamen. Pitala sam ga: “Halide, zašto me udaraš?” A on je onda počeo da me desnom rukom udara u vilicu – pričala je ona, te detaljno opisala navodni incident.

Ona je kazala kako su njihovi odnosi varirali iz dana u dan i  da je razlog svađa najčešće bio novac.

 

– Počela sam da se tresem i plačem. Pitala sam: ”Halide šta radišt to?”. Ja znam da je on agresivan i sve to ali nije to taj Halid koji bi digao na mene ruku. Međutim poslije udaraca on me uhvatio za ruku i ugrizao. Nisam znala šta me više boli, kuk, to što me udario ili to što me ugrizao – kazala je Bašić.

Ona je kazala da su, nakon batina koje je dobila, Halid i ona nastavili put prema Banjoj Luci.

– U tom trenutku dok smo se vozili prema Banja Luci ja sam se bojala za svoj život. To nije bio onaj Halid kojeg poznajem. Nije bio takav prema meni, nikada. Vrijeđao me je ne znam ni koliko me je puta tukao tokom puta do Banja Luke. Kada smo došli pozvala sam sestru da mi da broj policije. On mi je oteo telefon iz ruku i poče ga lomiti. Izašao je iz automobila, otvorio moja vrata i počeo me nasilno izvlačiti. Pala sam ispred svog stana. Bacio je moju torbu i telefon i rekao mi da se javim kad budem ustala – ispričala je Bašić.

 

 

(avaz)